Женските фигури се превръщат в правоъгълници

Резултатите от последни британски проучвания сочат, че женските фигури започват все повече и повече да се превръщат в правоъгълници. Идеализираната през втората половина на миналия век форма на тялото, наподобяваща пясъчен часовник, се среща

2011-05-30 21:12:20
Женските фигури се превръщат в правоъгълници
Резултатите от последни британски проучвания сочат, че женските фигури започват все повече и повече да се превръщат в правоъгълници.

Идеализираната през втората половина на миналия век форма на тялото, наподобяваща пясъчен часовник, се среща все по-рядко сред представителките на нежния пол.

В днешно време 45% от жените имат правоъгълна фигура, при която разликата между бюста и ханша е по-малка от 10 см и почти напълно липсва ясно откроима талия (разлика с бюста – под 13 см).

На второ място сред най-разпространените структури на женското тяло се нарежда тази, наподобяваща лъжица, при която ханшът е с повече от 10 см по-широк от бюста.

11% от представителките на нежния пол са с фигура, приличаща на обърнат триъгълник, която се отличава с това, че обиколката на бюста е с повече от 10 см по-голяма от тази на ханша.

Едва 9% са жените с фигура, наподобяваща пясъчен часовник. При нея бюстът е с повече от 18 см по-широк от талията, а разликата с ханша е не повече от 10 см.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия