Промени в Закона за висшето образование?

От проекта за промени в Закона за висшето образование, който МОМН  е качило на сайта си става ясно, че България ще изнася  образование навън. Съгласно тези изменения, български университети  ще могат да откриват филиали в чужб

2011-05-30 18:44:38
Промени в Закона за висшето образование?
От проекта за промени в Закона за висшето образование, който МОМН  е качило на сайта си става ясно, че България ще изнася  образование навън.

Съгласно тези изменения, български университети  ще могат да откриват филиали в чужбина, като по този начин  ще имат възможност да печелят от чужди студенти и на територията на други страни.

Университетите  ще могат да се сдружават с чужди и български ВУЗ-ове за  съвместно обучение.  Университетите ще могат да печелят  и от съвместни иновационни дейности с колегите си от чуждите висши училища, като заедно внедряват  нововъведения; ще могат да печелят  заедно и от  съвместна научна работа.

В мотивите за въвеждането на законопроекта е записано, че по този начин се очаква у нас да се върнат много от българските студенти, които сега изтичат към чужди ВУЗ-ове. Очаква се  да се увеличат и европейците,  които ние ще обучаваме.

Преди дни премиерът Бойко Борисов възложи на просветния министър Сергей Игнатов  задачата да намери начин за връщане на младежите, които учат в чужбина. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия