Мъжете имали по-развито чувство за хумор?

Учени са установили, че мъжете се смеят често, те имат по-развито чувство за хумор, шегите им са силни и по-изразителни в сравнение на тези на жените. Експериментът, с който учените са установили това, бил доста нетрадиционен. Единият от тях

2011-05-29 16:23:34
Мъжете имали по-развито чувство за хумор?
Учени са установили, че мъжете се смеят често, те имат по-развито чувство за хумор, шегите им са силни и по-изразителни в сравнение на тези на жените.

Експериментът, с който учените са установили това, бил доста нетрадиционен. Единият от тях обиколил голям английски град на велосипед с едно колело, а другите от групата следели за реакциите на хората по улиците.

При около 400 случайни минувачи, изследването показало, че 75 процента от мъжете, виждайки необичайното превозно средство, се усмихвали, шегували се и подхвърляли закачки. Докато жените реагирали положително и произнасяли ‘ободряващи’ фрази.

По-младите  мъже били по-остри в шегите, докато по-възрастните - по-умерени. Според учените, тези реакции се обясняват с доказаната връзка между хумора и нивото на тестостерона в кръвта на мъжете.

Мъжете непрекъснато се подиграват и се мъчат да се надсмиват над всеки, който не им харесва.  Жените рядко прибягват до този ‘вид оръжие’.  Според учените, мъжкият хумор е израз на агресия. Може би с това се обяснява  и фактът, че сред великите хумористи няма жени. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия