Извънземните идват?!

Аржентински астроном - специалист по извънземни форми на живот, предполага, че кометата на Еленин, която в перигея си през септември ще се приближи до Земята, ще ‘докара’ извънземна цивилизация.  Някои я смятат за Планетата Х, ко

2011-05-29 16:00:11
Извънземните идват?!
Аржентински астроном - специалист по извънземни форми на живот, предполага, че кометата на Еленин, която в перигея си през септември ще се приближи до Земята, ще ‘докара’ извънземна цивилизация.  Някои я смятат за Планетата Х, която ще предизвика природни катастрофи на Земята.  Случайно ли е това, че  САЩ са планирали първия тест на своята национална система за оповестяване на тревога за края на септември?

Кометата С/2010 Х1 /Elenin/ е открита от Леонид Еленин на 10 декември 2010 година на снимки в автоматизираната обсерватория ISON-NM  /Ню Мексико, САЩ/.  Предполагаемият размер на ядрото й е три-четири километра, а размерите на газовия шлейф - около 900 000 км. Според наблюденията на астрономи, обаче,  кометата има някои несвойствени за тези небесни тела характеристики, затова около нея не утихват дискусиите и се появяват интересни хипотези.

Директорът на Астрономическия изследователски център в провинция Амеа, Аржентина, смята, че кометата ‘вози’ със себе си извънземно тяло - или псевдокомета, или, може би, извънземен кораб.

Какво всъщност странно има при тази комета?  Наблюдения на испански астрономи от обсерваторията Nazaret на Канарските острови показват, че орбитата й постоянно променя характеристиките си и само за два дни  диаметърът на тялото й се е увеличил  и е достигнал до 17 км.

Според астрономите, на 10 септември кометата или това, което тя скрива, ще премине на 60 000 км от  Земята - разстояние, пет пъти по-малко от разстоянието  до Луната.

Ние, земляните, често си задаваме въпроса дали сме сами във Вселената , сред повече от сто милиарда галактики и толкова звезди и планети. Кометата  на Еленин се обсъжда и във връзка с хипотезата, че тя е същата онази Панета  Х  или Нирибу, която ще донесе планетарна катастрофа на Земята. На база на изчисленията на астрономите, както и
според исторически летописи, Нирибу се връща към Слънцето на всеки 3500 години.

Като се има предвид големият мащаб  на гравитационните  и електромагнитните въздействия, регистрирани при предишни паради на планетите, когато кометата се е подреждала до Земята и Слънцето, се повдига въпросът дали това тяло наистина е комета?

Американците са планирали първото тестване на своята национална система за оповестяване на извънредни ситуации за края на септември. Дали това е случайно? Аржентинският астроном смята, че не е и,  че това  пряко посочва ‘виновника’ - кометата на Еленин, която все повече  се доближава до  Земята. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия