Фенове на Лейди Гага взривиха сървърите на Amazon

Фенове на Лейди Гага взривиха сървърите на американския сайт за онлайн тъговия Amazon в опита си да свалят най-новия й албум само за 99 цента. Компанията реши да атакува основния си конкурент iTunes и в деня, в който албумът “Born This W

2011-05-25 12:26:28
Фенове на Лейди Гага взривиха сървърите на Amazon
Фенове на Лейди Гага взривиха сървърите на американския сайт за онлайн тъговия Amazon в опита си да свалят най-новия й албум само за 99 цента.

Компанията реши да атакува основния си конкурент iTunes и в деня, в който албумът “Born This Way” на 25-годишната изпълнителка беше пуснат на пазара – 23 май, те го продаваха на цена от едва 99 цента, докато в iTunes същият можеше да бъде закупен за 13 долара.

В резултат на огромната промоция сървърите на Amazon не издържаха и още в ранния следобед интернет потребителите започнаха да изпитват сериозни затруднения при свалянето на албума, като малко по-късно това стана абсолютно невъзможно.

Хиляди гневни потребители побързаха да изразят възмущението си от създалата се ситуация в Туитър, превръщайки PR кампанията на Amazon в полза на iTunes.

Въпреки всичко от онлайн магазина заявиха, че всеки, който е поръчал албума на Лейди Гага в понеделник, го е получил рано или късно на обявената за деня цена – 99 цента.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия