Моногамен ли се е родил човекът?

Някои психолози поставят под съмнение, че човек се е родил моногамен. Те са на мнение, че верността към един партньор не е нищо друго, а наказание към самия себе си, партньора и евентуалните деца. След като изучили много източници, къ

2011-05-25 11:18:14
Моногамен ли се е родил човекът?

Някои психолози поставят под съмнение, че човек се е родил моногамен. Те са на мнение, че верността към един партньор не е нищо друго, а наказание към самия себе си, партньора и евентуалните деца.

След като изучили много източници, където се описва историята на интимните отношения, експертите направили изводи, че древните хора са се занимавали със секс с много партньори, а после заедно отглеждали децата си. Много години по-късно на хората било заповядано да живеят семейно и да бъдат верни на партньорите си.

За своите заключения психолозите дават пример с половия живот на родствениците на човека – маймуните, които имат аналогичен строеж на гениталиите. При тях един самец има няколко партньорки, които системно сменя.

Експертите са сигурни, че ако Дарвин чуе техните изводи, със сигурност би изпаднал в ужас, тъй като идеята за случаен сексуален живот може да навреди на неговите  теории. 

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия