Членове на християнски секти се готвят за края на света днес

Стотици и дори хиляди членове на християнски секти в САЩ се готвят за края на света, който според тях ще настъпи днес. Всички те се позовават на пророчеството на 89-годишния пенсиониран инженер Харолд Кемпинг, президент на мрежа радиостанции с р

2011-05-21 11:50:15
Членове на християнски секти се готвят за края на света днес
Стотици и дори хиляди членове на християнски секти в САЩ се готвят за края на света, който според тях ще настъпи днес.

Всички те се позовават на пророчеството на 89-годишния пенсиониран инженер Харолд Кемпинг, президент на мрежа радиостанции с религиозна насоченост, който твърди, че в Библията е записано, че на 21 май ще настъпи Страшният съд.

Точно в 18:00 часа днес, без значение от часовия пояс (тъй като краят на света ще настъпи постепенно навсякъде на планетата ни), вярващите християни ще се пренесат в рая, а грешниците ще се сблъскат със страховити бедствия и катаклизми на Земята.

По думите на Кемпинг планетата ни ще бъде разтърсена от толкова силно земетресение, каквото не е имало никога досега. В продължение на 5 месеца невярващите ще се мъчат на Земята, преди да настъпи тоталния край на света през октомври.

Това обаче не е първият път, през който Кемпинг прогнозира настъпването на Страшния съд. Още през 1994 година бившият инженер твърдеше, че ще настъпи краят на света. Това обаче така и не се случи. По негови думи всичко се дължало на грешка в изчисленията му. Сега обаче вероятност за грешка не съществувала.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия