Изневериха ви? Вижте как да преодолеете случилото се

Статистиката показва, че едва 10% от изневерите остават скрити за другия партньор. 30% от тях водят до край на връзката. Вижте петте етапа, през които преминава човек, когато е нещастен - било то заради любовни проблеми, проблеми в работата и пр.

2011-05-21 00:40:26
Изневериха ви? Вижте как да преодолеете случилото се
Статистиката показва, че едва 10% от изневерите остават скрити за другия партньор. 30% от тях водят до край на връзката. Вижте петте етапа, през които преминава човек, когато е нещастен - било то заради любовни проблеми, проблеми в работата и пр.

Етап 1 - отрицанието - все още ви е трудно да осъзнаете какво се е случило и не искате да повярвате, че това е факт. Когато човек се разболее от нещо сериозно, той си прави нужните изследвания, за да се убеди на 100%, че наистина е болен. Когато сте хванали вашата половинка в изневяра и имате нужните доказателства, вие бързо ще преминете към следващия етап.

Етап 2 - гневът - в момента сте много ядосани и си мислите, че мразите човека, когото до вчера сте обичали и че е невъзможно да му простите за стореното. Искате просто да си отмъстите, да излеете гнева си както върху вашата бивша половинка, така и върху човека, с когото са ви изневерили. Но трябва да бъдете внимателни и да успеете да контролирате своите емоции, но не и да ги потушавате - викайте, блъскайте, пишете гневни писма и sms-и(но само ги пишете, без да ги изпращате!), запишете се на някакъв спорт, където да излеете негативните емоции, за да ви мине възможно по-бързо.


Етап 3 - вечните обвинения - вече започвате да търсите грешката в себе си. Мислите си, че ако бяхте с няколко килограма по-слаб/а, ако обръщахте повече внимание на външния си вид, ако не му/й се карахте толкова често за битови неща, ако имахте деца, нещата биха били по-различни и той/тя нямаше да ви изневери. Не правете никакви сравнения между вас и човекът, с когото са ви изневерили. Не търсете вината, а намерете начин как да преодолеете случилото се.

Етап 4 - депресия - депресията вече е дошла. В момента сте апатично настроени към всичко, единственото, което искате е да си бъдете у дома, да гледате телевизия (най-често любовни и сълзливи филми), да хапвате вкусна храна, да спите и ... да плачете, разбира се. Няма лошо да отделите малко време, през което да правите изброените по-горе неща, но всичко трябва да бъде в границите на нормалното. Не изоставяйте ежедневните си дейности, ходете на работа/училище, за да се разсейвате и по-бързо да отмине и този етап.

Етап 5 - приемането на решение - няма как да достигнете до този етап, без да сте преминали през предходните четири. По време на този етап, вие вземате важно решение - дали да простите на своята половинка, която обичате или да прекратите вашите взаимоотношения. От една страна, всеки прави грешки, но от друга изневярата е нещо сериозно и разрушава доверието между вас, което сте градили толкова време. Ще ви е нужно време, за да вземете правилното за вас решение, така че не бързайте.
Премислете добре каква е причината да се стигне до тази изневяра - случайност или той/тя търси нещо, което вие не може да му дадете. Ако е последното има голям шанс след време отново да ви изневери.

Вижте няколко важни съвета, ако вашата половинка ви е изневерила:

1. Случилото се наистина е неприятно, но не е най-страшното, което може да ви споходи, така че горе главата и отделете нужното време, за да преодолеете нещата.

2. Не въвличайте вашите приятели и познати в конфликта, който имате помежду ви. Това е лично и засяга само вас двамата.

3. Ако не можете да контролирате своите чувства, купете си валериан, който е на билкова основа, безвреден е, но ще ви помогне да се контролирате и да сте по-спокойни.

4. Вземете три листа - на единият напишете това, което мислите в момента, на вторият напишете това, което бихте искали да кажете на своя партньор, а на третия напишете това, което искате да кажете на човека, с когото са ви изневерили.

5. Забравете за отмъщенията.

Ако наистина искате нещата помежду ви да се оправят, простете му/й, но обещайте пред себе си, че повече няма да му/й напомняте за случилото се. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия