18-годишен младеж е най-младият кмет в света - вижте къде

Градчето Бонеа, което се намира в Италия има близо 1500 жители, които избраха за свой кмет 18-годишен младеж, който в момента учи за матурата си. Салваторе Парадизо е в 12-ти клас в Болоня, където изучава природни науки. В момента му предстои зрелост

2011-05-21 00:15:07
18-годишен младеж е най-младият кмет в света - вижте къде
Градчето Бонеа, което се намира в Италия има близо 1500 жители, които избраха за свой кмет 18-годишен младеж, който в момента учи за матурата си. Салваторе Парадизо е в 12-ти клас в Болоня, където изучава природни науки. В момента му предстои зрелостен изпит, а след него има желание да продължи образованието си в сферата на медицината. Салваторе мечтае да стане семеен лекар като своя баща.

18-годишният младеж е избран за кмет на Бонеа, благодарение на своя баща, който е бил досега на тази позиция. Дженаро Парадизо активно е подкрепял сина си по време на предизборната кампания и това му е донесъл нужния успех. Сега той ще помага на своя син в управлението на градчето.

Салваторе смята да подобри положението, в което се намират младите хора и да организира музикален фестивал. Младежът се надява да успее да съчетае сериозния си пост с хобитата, които има - гледане на телевизия, участие в репетициите на своята рок банда Реднес и слушане на песните на бандата Лигабуе.

Най-младият италиански кмет до този момент бе 22-годишният Никола Чонети. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия