Най-скъпите градове в света

В целия свят има градове и столици струващи стотици милиарди долара. В този топ 10 подреждаме стойността на градовете и като цяло парите инвестирани в тях. На десето място е Сингапур. Целият град буквално е като работна площадка. Има много пове

2011-05-19 21:47:46
Най-скъпите градове в света
В целия свят има градове и столици струващи стотици милиарди долара. В този топ 10 подреждаме стойността на градовете и като цяло парите инвестирани в тях.

На десето място е Сингапур. Целият град буквално е като работна площадка. Има много повече фабрики и фирми, отколкото жилищни сгради. В този град живеят около 7 милиона души.

На девето място е Париж, Франция. В града рядко може да се види нова сграда, но по красота е ненадминат. Там всико се поддържа както е било преди много години и това прави Париж една от най-прекрасните столици в света .

На осмо място
е Копенхаген, Дания. Този град е един от най-модерните в света. В него се набляга много на еко продуктите като се започне от храни и като се завърши с коли, фабрики и строителни материали. Всичко се поддържа и често има ново строителство, което повишава парите, "наливани" в града.

На седмо място
е Пекин, Китай. В последните 15 години Пекин стана невероятно силен град и буквално е неспящ. В Пекин има огромно количество денонощни магазини от всякакъв вид.

На шесто място е Цюрих, Швейцария. Това е финансов център на цяла Европа. Банките в града са леко казано известни. Някои банки си имат дори фен страници.  В красивият град се вливат непрестанно пари за всякакъв бизнес.

На пето място е Женева отново в Швейцария. Женева е важен дипломатически център и поддържа стриктният си вид като има закони и наказания дори за мръсни сгради и частни пространства.

На четвърто място
е Хонг Конг, Китай. Този град е реално автономен и връзката му с Китай е чисто политическа, защото се намира в средата на държавата. Площта на Хонг Конг е  1105 квадратни километра. Там живеят около 7 милиона души плюс около 1,4 милиона идващи на работа всеки ден. За сравнение, град София е с площ 1 345 квадратни километра и има около 1.5 милиона души, плюс около 500 хиляди идващи на работа всеки ден.

На трето място
е Ню Йорк, САЩ. Това е най-скъпият град на северно американския континент. Той е най-важният икономически и финансов център в САЩ, следователно е и най-богатият и скъп град. Почти два пъти по-скъп в от столицата Вашингтон.

На второ място е Москва, Русия. Това е най-скъпият и богат град в Европа. Въпреки че не личи много, 11-те милиона жители се движат по едни от най-скъпите плочки в света. Москва е и най-големият град в Ервопа. Също така в него има 80 милиардера, това е най-големият брой милиардери от всеки град в света. За сравнение, в  Ню-Йорк има около 40.

На първо място
е Токио, Япония. Това е най-скъпият и богат град в света погледнат от всяка гледна точка, била тя финансова, политическа или социална. В града има около 14 милиона души и парите влагани в Токио са около 1 милион долара на ден и то само за подобрения на визията и законите в него. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия