Жените си падат по недостъпни и тайнствени мъже

Психолози от университет в американския щат Вирджиния твърдят, че жените си падат по недостъпните и потайни мъже. За да стигнат до това заключение, специалистите провели кратък експеримент с участието на 47 студентки. Всички те трябвало да преце

2011-05-19 19:06:48
Жените си падат по недостъпни и тайнствени мъже
Психолози от университет в американския щат Вирджиния твърдят, че жените си падат по недостъпните и потайни мъже.

За да стигнат до това заключение, специалистите провели кратък експеримент с участието на 47 студентки. Всички те трябвало да преценя доколко харесват даден мъж, съдейки по профила му в социалната мрежа Фейсбук.

Участничките в експеримента били разделени в три групи. На студентките от първата група им било казано, че четиримата мъже, чиито профили трябвало да оценят, преди това са видели тяхна снимка и са им дали средна оценка. Жените от втората група пък били накарани да вярват, че представителите на силния пол, които трябвало да оценят, са им дали по-висока от средната оценка. На участничките от третата група било казано, че въпросните четирима мъже или са ги оценили много високо, или въобще не са проявили никакъв интерес към тях.

В края на експеримента студентките от третата група, които до последно били в неизвестност и нямали представа дали са успели да впечатлят представителите на силния пол, които трябва да оценят, дали най-висока оценка за привлекателността на четиримата мъже.

Резултатите от проучването подкрепят отдавна известния факт, че жените са привлечени много по-силно от мъжете, които трудно могат да имат, отколкото от тези, които са готови на всичко, само и само да получат вниманието им.

„Когато се срещате с някого за първи път, най-добрият съвет е: дръжте го в напрежение и не разкривайте напълно чувствата си. Ако един човек не е сигурен дали ви допада или не, това обезателно пробужда интереса му към вас”, коментираха изследователите.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия