Два малки острова ще потънат заради минна работа

Два малки острова в Южна Азия ще потънат заради минна работам извършвана в местността. Земята е започнала вече да се свлича силно и десетките тунели под островите се сриват, защото се пълнят с вода и не издържат на налягането. Копаенето на тези

2011-05-14 21:10:06
Два малки острова ще потънат заради минна работа
Два малки острова в Южна Азия ще потънат заради минна работам извършвана в местността.

Земята е започнала вече да се свлича силно и десетките тунели под островите се сриват, защото се пълнят с вода и не издържат на налягането.

Копаенето на тези два малки острова е продължавало десетки години и всички са знаели, че има подобна опасност.

Мерки не са взети и скоро те ще са изцяло под вода. Доста животни като се почне от мравки, та до големи бозайници, просто ще се удавят ако не се предприемат мерки.

Държавите си прехвърлят вината и нищо не се прави. Според учени над 35 000 животни от различни видове ще загинат след няколко месеца, защото скоростта на потъване на двата острова е с десетки сантиметри на ден.

Двете местности се намират близо до Индия и остров Шри Ланка. Освен природата ще пострадат и над 300 000 души, защото единствената им прехрана е риболовът. Хората там винаги са спазвали законите за риболов, защото ако им се забрани дори за седмица, няма да могат да изхранват семействата си. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия