Специалисти от НАСА ще обучават наши ученици за космонавти

Двама гимназисти от Пловдив ще бъдат включени  в международен проект на Центъра за обучение на  НАСА в Измир. Така  те,  в рамките на 6 дни,   ще бъдат истински космонавти. Първото условие за класирането вече е п

2011-05-13 15:28:58
Специалисти от НАСА ще обучават наши ученици за космонавти
Двама гимназисти от Пловдив ще бъдат включени  в международен проект на Центъра за обучение на  НАСА в Измир. Така  те,  в рамките на 6 дни,   ще бъдат истински космонавти.

Първото условие за класирането вече е преодоляно. Това е написване на есе на тема ‘Моята космическа мечта’. 93-ма ученици са писали есе, а работите на 9 от тях са номинирани.  От деветимата ще бъдат избрани  имената на двама.

Двамата избрани ще имат възможност на място да приземят   тренажорна космическа совалка,  както и да се почувстват като истински космонавти по време на различните занятия.

В този международен проект ще участват 180 деца от 16 държави, които ще бъдат обучавани от специалисти на НАСА.

Координатор на проекта  е неправителствената организация ‘Център за творческо обучение’. От организацията съобщават, че  България има право на 6 стипендии, като за първите двама избрани,  разходите ще бъдат поети изцяло, а  другите четирима  ще могат да участват в проекта, ако покрият 75 процента от разноските  по престоя си, които възлизат на 900 лева.
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия