Вижте как да се сдобиете с бели и здрави зъби

Красивата (а дори и грозната) усмивка няма как да остане незабелязана! За да се радваш на красиви бели и здрави зъби, трябва да полагаш ежедневни грижи за тях. На пазара има разнообразие от продукти, предназначени за устната хигиена, но има и домашни

2011-05-13 14:23:51
Вижте как да се сдобиете с бели и здрави зъби
Красивата (а дори и грозната) усмивка няма как да остане незабелязана! За да се радваш на красиви бели и здрави зъби, трябва да полагаш ежедневни грижи за тях. На пазара има разнообразие от продукти, предназначени за устната хигиена, но има и домашни трикове, които също дават впечатляващи резултати. Виж как може да имаш неустоима усмивка в домашни условия:

1. Лимонов сок - сигурно си чувал от баба си, че понякога почиства зъбите си с парченце лимон. Понеже този метод е малко агресивен, ние ще ви препоръчаме да използвате лимонов сок - 1-2 пъти в седмицата капни няколко капки върху четката си за зъби и ги измий, като не използваш прекалено агресивни движения.

2. Ябълков оцет - оцетът с лекота отстранява петната по зъбите, образувани от кафе, вино и други продукти, които цапат. 1-2 пъти в седмицата капни няколко капки ябълков оцет върху четката си и почисти своите зъби в продължение на няколко минутки. След това обилно изплакни устата си, за да не остане киселина, която може да нарани венците ти, ако остане прекалено дълго в устата.

3. Ябълки - те са полезни както за здравето, както за фигурата, така и за зъбите. Единственото, което трябва да направиш, е да ядеш всеки ден по 1-2 ябълки, за да нямаш излишни стоматологични проблеми.

4. Ягоди - ето още един вкусен плод. Ягодките ще ти помогнат да се сдобиеш със здрави и бели зъби. Въпреки че са наситено червени, те не оставят петна по зъбите. Вземи няколко ягоди, смачкай ги и ги направи на пюре, което трябва да сложиш върху четката си и да измиеш зъбите си по обичайния начин. В тези сочни червени плодове има киселина, която отстранява петната и плаката по зъбите и предпазва от зъбен камък. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия