Чудо – спасиха жена, прекарала 48 дни в пустошта в Невада!

57-годишна американка на име Рита Кретиен бе спасена 48 дни, след като ванът й засегнал в пустошта на щата Невада. Жената и съпругът й – Албърт Кретиен, запланували пътуване до Лас Вегас. На 19 март двамата напуснали дома си в Британска Ко

2011-05-12 16:11:54
Чудо – спасиха жена, прекарала 48 дни в пустошта в Невада!
57-годишна американка на име Рита Кретиен бе спасена 48 дни, след като ванът й засегнал в пустошта на щата Невада.

Жената и съпругът й – Албърт Кретиен, запланували пътуване до Лас Вегас. На 19 март двамата напуснали дома си в Британска Колумбия и се отправили на дългото пътешествие. В резултат на метеорологичните условия обаче, не след дълго возилото им излязло от пътя и заседнало в пустошта на щата Невада.

След като в продължение на няколко дни двамата съпрузи чакали някой да ги спаси, в крайна сметка Албърт Кретиен решил да потърси сам помощ. В продължение на почти 7 седмици жена му го чакала да се завърне, но това така и не се случило. Във ванът тя разполагала със съвсем малко храна, а вода си набавяла, като разтапяла сняг.

И така до преди няколко дни, когато американецът Трой Хил, дъщеря му Уитни Херман и съпругът й Чад Хермън излязли със своите ATB-та и се натъкнали на заседналия ван. С ужас те установили, че вътре има човек, който, за щастие, им кимнал с глава.

Трой Хил се отправил към най-близкото ранчо, откъдето повикал спешна помощ. Не след дълго на място пристигнал хеликоптер, който отвел Рита Кретиен в болница.

Лекарите установили, че жената е отслабнала с почти 14 килограма. По техните думи на нея й оставали само още няколко дни живот, ако не е била открита на време. Рита Кретиен все още е много слаба, но в момента успешно се възстановява.

За жалост, все още няма и следа от съпругa й – Албърт Кретиен.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия