Готви се кралска сватба и в Монако

След кралската сватба в края на месец април,   още едно кралско бракосъчетание се готви в Европа - това на най-заклетия ерген,   принц Алберт II,  на малкото княжество Монако. Принцът се готви да постави пръстен на ръ

2011-05-11 15:46:52
Готви се кралска сватба и в Монако
След кралската сватба в края на месец април,   още едно кралско бракосъчетание се готви в Европа - това на най-заклетия ерген,   принц Алберт II,  на малкото княжество Монако.

Принцът се готви да постави пръстен на ръката на жена без кралско потекло - южноафриканската плувкиня Чарлийн Уитсток, на 1 и 2 юли.   

Между двете кралски сватби,  обаче,   има  доста разлики.  За разлика от Великобритания, където на бракосъчетанието присъстваха 1900 отбрани гости, вратите на двореца в Монако ще бъдат отворени на всички. Местните поданици - около 35 000 души, ще могат да присъстват на сватбата. Останалите, предимно французи и италианци, са поканени на бюфет и лазерно шоу на френския композитор Жан-Мишел Жар.

Шоуто ще се състои на пристанището  в първата     вечер след гражданската церемония, а църковната ще бъде  на втория ден.  Другата  разлика е това, че докато роклята на  Кейт бе тайна до последния момент, за тази на бъдещата  принцеса на Монако се знае, че е поръчана на Армани.

Подобно на новата херцогиня на Кеймбридж, и Чарлийн Уитсток принадлежи към средната класа. Баща й е директор продажби, а майка й е пенсионирана учителка по плуване.  Те обаче не са толкова заможни, колкото милионерите Мидълтън.

За сватбата в Монако се очаква поток от туристи. По стените на кафенета и магазини са закачени снимки на бъдещите младоженци, но никъде няма  сватбени сувенири.  И въпреки, че до събитието  остават по-малко от два месеца, в малката държавица  няма и помен от кралската  треска във Великобритания.

Може би възрастта на младоженеца  - 53 г. - донякъде  допринася  да не се вдига толкова голям шум със сватбата.  И Албер, и Чарлийн /която пък е на 33/, настоявали  събитието да е по-скромно. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия