Уникална операция в Университетската болница в Стара Загаора спаси ръката на дете

Лекари-хирурзи от  Университетската болница в Стара Загора направиха уникална операция.  Те успяха да пришият и да спасят ръката на 8-годишно момче. В събота малкият   Алекс от Гълъбово паднал  върху дебело стъкло, кое

2011-05-10 16:03:14
Уникална операция в Университетската болница в Стара Загаора спаси ръката на дете
Лекари-хирурзи от  Университетската болница в Стара Загора направиха уникална операция.  Те успяха да пришият и да спасят ръката на 8-годишно момче.

В събота малкият   Алекс от Гълъбово паднал  върху дебело стъкло, което отрязало лявата му  ръка под мишницата почти до рамото.  Детето е прието в Университетската болница в Стара Загора  с голяма кръвозагуба и с прерязани артерия, мускули и нерви на ръката. Имало е реална опасност от ампутация.

След 6-часова операция, екипът от хирурзи под ръководството на д-р Христо Запрянов, са успели да реимплантират прерязаните кръвоносни съдове, мускули и нерви, както и да възстановят кръвообращението на ръката.

Детето е преместено в Клиниката по реанимация, спешна и  интензивна медицина, но според медиците, то вече е в добро състояние.

Разбира се , рехабилитацията и възстановяването  на ръката  на малчугана ще продължат месеци, но специалистите са категорични, че  за новата учебна година,  момчето ще може да се върне в клас. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия