Почвите в Европа изсъхват

Колкото и да ни харесва топлото време, трябва да се молим за дъжд и то много. Почвите из цяла Европа изсъхват доста бързо. За последните 20 години 10% от почвите на цялия континент са изсъхнали и качеството им е стигнало притеснително ниво. Тов

2011-05-09 22:13:54
Почвите в Европа изсъхват
Колкото и да ни харесва топлото време, трябва да се молим за дъжд и то много.

Почвите из цяла Европа изсъхват доста бързо. За последните 20 години 10% от почвите на цялия континент са изсъхнали и качеството им е стигнало притеснително ниво.

Това намалява продукцията на почвата и използваемостта й. От части последиците, които наблюдаваме са вина на хората, но не само. Учените са доказали, че това е естествен цикъл на планетата ни, но проблемът е, че глобалното затопляне и други човешки фактори засилват изсъхването на почвата и намаляването на полезните вещества в нея.

Според специалисти трябва да се започне използването на вече разработените специални гео-еко-био-ферми, които се занимават с безпочвено насаждане и от тях се пестят средства, място, енергия. Освен това се намалява замърсяването на околната среда. Тези продукти не са ГМО, а са напълно ествествени.

Учените от цяла Европа са на мнение, че щом живеем в толкова модерен свят, трябва и земеделието да бъде толкова модерно. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия