'Канзас' в София през юни

На 20 юни в зала  1 на НДК ще се състои концертът на  легендарната група ‘Канзас’, това съобщиха  от ‘Болкън ентъртейнмънт’ и ‘Зи-рок’. Американската прогресив рок банда е създадена в Топека,

2011-05-07 15:53:42
'Канзас' в София през юни
На 20 юни в зала  1 на НДК ще се състои концертът на  легендарната група ‘Канзас’, това съобщиха  от ‘Болкън ентъртейнмънт’ и ‘Зи-рок’.

Американската прогресив рок банда е създадена в Топека, щата Канзас през 1970 година. Основатели са Кери Ливгрен /китара/, Дейв Хоуп /бас/ и Фил Еърт /барабани/. През 1971 година към тях се присъединява цигуларят Роби Щайнхард, а една година по-късно  и вокалистът  и кийбордист Стийв Уолш и китаристът Ричард Уилямс.

http://youtu.be/koBWtYVRf-0 Именно в този състав групата  прекарва ранните си години.  Те набират скорост и през 1975 година  от албума им ‘Masque’ се продава четвърт милион копия.  На върха ги изстрелва обаче,  ‘Leftovrture’  през 1976 година.  От този албум са продадени на 3 милиона копия.

Последният студиен албум на ‘Канзас’ е през 2000 година - ‘Somewhere to Elsewhere’. Именно в него бандата се  събира в оригиналния  си  състав.

Парчетата на групата  и до днес владеят радиоефира, а много известни звезди правят техни  кавъри - в това число ‘Скорпиънс’ и Сара Брайтман.

Канзас’ са световноизвестни като едни от основоположниците на прогресив рока  в САЩ.

Билети за концерта в София с  продават в Билетния център  при НДК и мрежата на ‘Eventim’, вкл. ‘Германос’, ‘Пикадили’ и ‘Техномаркет’, както и онлайн на www.eventim.bg.  Цените на билетите са от 30 до 80 лв.   За най-верните фенове, които първи си купят билети ще има и отстъпка - 100 билета от всяка ценова категория ще могат да се купят с намаление от 5 лева. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия