4 юни: Площад 'Александър I Батенберг' - Балкански музикални награди с Горан Брегович

Очаква ни приятна изненада на тазгодишната церемония по връчване на Балканските музикални награди 2011, която ще се състои на 4 юни на столичния площад ‘Алвександър I Батенберг’. Тук  ще бъде Горан Брегович, заедно със своя &lsqu

2011-05-05 17:48:24
4 юни:  Площад 'Александър I Батенберг' - Балкански музикални награди с Горан Брегович
Очаква ни приятна изненада на тазгодишната церемония по връчване на Балканските музикални награди 2011, която ще се състои на 4 юни на столичния площад ‘Алвександър I Батенберг’. Тук  ще бъде Горан Брегович, заедно със своя ‘Оркестър за сватби и погребения’.

Тази година Горан Брегович е носител на приза за “Принос към развитието на балканската музика”.  Телевизия Balkanika връчва отличието за изключително успешната кариера и следата,  която изпълнителят оставя в историята на световната музика.

Горан Брегович е роден в Сараево на 22 март 1950 година.   Майка му е сръбкиня, а баща му - хърватин. През 1974 година той създава групата ‘Биело дугме’, където е композитор и китарист.  Групата цели 15 години поставя всички възможни дискографски рекорди и налага рокендрола като начин на живот на поколения свои последователи в бивша Югославия.

В края на осемдесетте години Брегович прекратява своите постоянни сценични изяви, за да композира музика за филма на Емир Кустурица ‘Циганско време”.  В момента той е един от най-значимите автори на филмова музика.

Горан Брегович ще е вторият  носител на приза за ‘Принос към развитието на балканската музика”. Миналата година наградата бе връчена  на Анна Виси.  Наред с хитовете, които  изпя, гръцката звезда  изненада публиката си с дует със специално пристигналия  за концерта вокал  на легендарните  ‘Юритмикс’ - Дейв Стюарт. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия