Обърнете внимание на това, какви чужди вещи пипате!

Всички сме наясно, че някои инфекции се предават по кръвен път, а други - по въздушно-капков.   Ето защо, трябва много да внимаваме, когато използваме чужди вещи, защото по тях може да има  болестотворни бактерии  и вируси, с

2011-05-05 16:48:10
Обърнете внимание  на това, какви чужди вещи пипате!
Всички сме наясно, че някои инфекции се предават по кръвен път, а други - по въздушно-капков.   Ето защо, трябва много да внимаваме, когато използваме чужди вещи, защото по тях може да има  болестотворни бактерии  и вируси, с които да се заразим.

Самобръсначката е най-опасният  предмет от гледна точка на заразяването с причинителите на най-страшните болести  СПИН, хепатит В и С. По нея може да има останали частици кръв от нейния собственик.  Затова не се доближавайте до бръсначката на друг човек.

Обеците също не бива да се взимат назаем, защото и чрез тях е твърде вероятно да влезете  в контакт  с кръвта на друг човек.

Знаем, че клавиатурата на компютъра не се мие. А повечето хора и рядко я почистват.  Ето защо,  по нея може да има остатъци от слюнка и от нея може лесно да се пипнат бактериални или вирусни инфекции. Английски учени дори са установили, че по клавиатурата на компютъра има повече микроби, отколкото в тоалетната.

Върху четката на спиралата за мигли,  попадналата инфекция се запазва три месеца.  Затова, ако очите ви се зачервят и започнат да сълзят, или пък ви отекат клепачите, спомнете си дали не се използвали чужда спирала за мигли.

Един от най-опасните предмети, от гледна точка на предаване на инфекции, е мобилният телефон.  Достатъчно е  притежателят му да е бил хремав и да е пипал носа си с ръка, за да се покрие повърхността на телефона с болестотворни микроби.

Така че, внимавайте какви чужди предмети пипате или употребявате!
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия