Бойните изкуства разваляли децата!?

Бойните изкуства са точно това - изкуства. Погрешното разбиране, че хората практикуващи какъвто и да е вид бойно изкуство, са грубияни или побойници, е грешно. Има такива, разбира се, които тренират с цел просто да могат да бият другите. Ако от

2011-05-03 22:08:02
Бойните изкуства разваляли децата!?
Бойните изкуства са точно това - изкуства.

Погрешното разбиране, че хората практикуващи какъвто и да е вид бойно изкуство, са грубияни или побойници, е грешно. Има такива, разбира се, които тренират с цел просто да могат да бият другите.

Ако от това си вадим извод, то означава, че всеки, който пие алкохол, е пияница и всеки който хапва повечко, е дебел.

Бойните изкуства са наречени така с причина. Философията на Кунг Фу е да се постигне хармония с физиологията и духовността. Древните монаси са били абсолютно наясно с агресивността на човека и Кунг Фу е дало начин за контрол на тази агресия.

Кунг Фу има доста знаеченя, но се подразбира като "Много Време". Много време се изисква от хората да се научат да могат да контролират емоциите си. Кунг Фи може да има дори в кухнята и докато редите карти.

Много родители мислят, че бойните изкуства пораждат насилие. Това е пълна глупост. Насилието поражда насилие, но има начини за контрол.

Повечето хора трениращи бойно изкуство от какъвто и да е вид било то Кунг Фу, Тай Чи, Тау Куан, Муай Тай, Джу Джитсу, Крав Мага, Уу Шу, Кали, Таекуондо, Карате, Киокошин и други, са хора с добър контрол и избягващи конфликти. Лично аз бях невероятно агресивна личност като млад, дори след като дълго време тренирах Киокошин-Кай карате. Причината бе, че не вниквах с детския ми мозък в същината на това, което тренирах.

За мен бе просто начин да надвия  момче от класа, което ме тормозеше. След известно време имах уменията и го набих. Това не ми донесе радост. Стана ми гадно и се извиних за стореното. След това се чувствах гадно, че съм използвал уменията си, за да нараня практически по-слаб противник.

С това момче станахме приятели след това, защото разбрах, че ме е тормозил, защото ми е завиждал, че съм имал по-свободен живот. Разнищихме проблема с приказки.

За мен бойните изкуства са средство за себеусъвършенстване и инструмент за изграждане на силен и добър характер. Другата добра страна на това да имаш подобни умения е да защитиш себе си или близък от нападение. София не е безопасен град и според мен главно жените трябва да тренират самозащита. Те са най-честият обект на атака от дребни джебчии.

Много е важно родителите да разберат, че БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА не тренират детето да ходи по улиците да се бие. Начинът, по който са го възпитали или НЕ са го възпитали, го кара да прави това.

Причината да напиша тази тема, е че видях форум, в който родители се оплакваха, че детото им тренира "бой" и все се "вкарва в проблеми".  Много възрастни във форума обвиниха бойните изкуства, че са модерни във филмите и карат децата да ги тренират и да се бият. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MartinaKM
преди 11 години

Крва Мага е много яко...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия