От утре черна статистика за починалите по пътищата пред ВМА в София

На 4 май (сряда) пред сградата на Военна Медицинска Академия, София ще бъде поставен брояч, който да отчита смъртните случаи при станалите пътно-транспортни произшествия. Броячът е съвместен проект на Българската асоциация на пострадали при катастроф

2011-05-03 14:44:15
От утре черна статистика за починалите по пътищата пред ВМА в София
На 4 май (сряда) пред сградата на Военна Медицинска Академия, София ще бъде поставен брояч, който да отчита смъртните случаи при станалите пътно-транспортни произшествия. Броячът е съвместен проект на Българската асоциация на пострадали при катастрофи, Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната.

На електронното табло, което ще бъде поставено върху фасадата на Военна болница, ще има актуална информация за броя на загиналите при ПТП в цяла България, както и данни за загинали военнослужещи в най-конфликтните точки на света. Целта на тази черна статистика е всички да видят колко жестока е войната по пътищата и да се замислят, преди да карат в нетрезво състояние или без шофьорска книжка.

От 01.01.2011 година до днес загиналите по пътищата за 186 души, ранените са хиляди. Само за изминалия месец починалите поради ПТП са 52 души. За изминалата година броят им е 775 души.

Освен стряскащите данни на таблото ще има полезна информация и съвети за шофьорите на леки коли. През лятото ще има още организирани проекти, които да намалят броя на починалите по пътищата, защото лятото е сезонът на катастрофите. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия