Жените с все по-лоши кулинарни заложби

Всяка шеста жена от Великобритания не умее да готви, а всяка втора споделя, че любимият й е по-добър с кулинарните произведения. Телевизионният канал "Good Food" направи изследване, което обхванало над 2000 души. Резултатите показали, че

2011-05-03 14:28:04
Жените с все по-лоши кулинарни заложби
Всяка шеста жена от Великобритания не умее да готви, а всяка втора споделя, че любимият й е по-добър с кулинарните произведения.

Телевизионният канал "Good Food" направи изследване, което обхванало над 2000 души. Резултатите показали, че средностатистическата жена от Англия умее да готви не повече от седем ястия. Една на всеки шест великобританки не знае как да направи дори елементарен кекс, а една от десет никога не е правила печено месо.

Най-фрапиращите са случаите на жени, които не умеят да сварят яйце или да направят елементарна закуска.

Едва 10% от жителките на Англия знаят рецептите на три ястия и могат да ги сготвят безпроблемно. Осем от десет великобританки споделят, че готвят едни и същи ястия в продължение на години.

Какви може да са причините за тези фрапиращи резултати? Днешните жени нямат особено свободно време, ходят на работа, грижат се за децата си, имат ниски доходи и това води до ниските им кулинарни умения. Преди 30 години 4 от всеки 10 жителки на Великобритания знаели наизуст рецептите на близо 20 ястия. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия