Внимавайте с мобилните телефони!

Според  учените, разговорите по мобилен телефон  оказват  отрицателен ефект върху мозъчната активност, като увеличават метаболизма на глюкозата в определени области на сивото вещество. По този начин се консумира по-голямо количеств

2011-05-01 23:02:05
Внимавайте с мобилните телефони!
Според  учените, разговорите по мобилен телефон  оказват  отрицателен ефект върху мозъчната активност, като увеличават метаболизма на глюкозата в определени области на сивото вещество. По този начин се консумира по-голямо количество глюкоза от нормалното.

Според Американската медицинска асоциация,  хората, говорещи дневно повече от 50 минути по мобилния си телефон, имат около 7 процента увеличение на глюкозния метаболизъм.

Това е много обезпокоителен факт, който доказва, че човешкият мозък е много чувствителен към електромагнитните излъчвания на мобилните  телефони.

За жалост, специалистите все още не могат обобщят какъв е дългосрочният ефект от използването на мобилните телефони, но се твърди, че те влияят негативно върху паметта и тя отслабва.

Ето защо, експертите са категорични, че  децата  и подрастващите не бива да използват прекомерно  мобилни телефони, тъй като техният череп е значително по-тънък и в сравнение с възрастните  те са много по-податливи на лъченията. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия