Сватбата е утре: Уилям и Кейт - част 2

Кейт е почитателка на бразилската модна къща ИССА и често се появява в костюми и ролки на тази марка. Модните асове очакват Кейт да се появи на сватбата си в елегантен и изчистен до крайност тоалет от коприна, креп и дантела, с  класически

2011-04-28 22:52:05
Сватбата е утре: Уилям и Кейт - част 2
Кейт е почитателка на бразилската модна къща ИССА и често се появява в костюми и ролки на тази марка.

Модните асове очакват Кейт да се появи на сватбата си в елегантен и изчистен до крайност тоалет от коприна, креп и дантела, с  класически линии в елински стил.  Естествено,  лицето й ще бъде покрито с воал, вероятно по-къс, до раменете, с много дипли или пък преминаващ с дълъг бродиран шлейф.

Бъдещата британска кралица няма аристократичен произход и всичките й предци от няколко поколения са представители на работническата класа, повечето от тях бедни. Единствената връзка на Кейт с кралската фамилия датира от XVI в.  Двамата с принца имат  обща прародителка на име Агнес Гаскойн,   която е наследница на крал Едуард III. Двете деца  на Агнес са основатели на две отделни родствени линии.  Наследник на едната е Уилям, а на другата - Кейт.  Така двамата се падат 15-ти братовчеди.

Въпреки ‘работническия’ си произход,  Кейт е имала щастието да учи в частни училища и да живее без финансови проблеми, благодарение  на собствения  интернет-бизнес на нейните родителите.

Общото мнение за Кейт е, че е жена със самочувствие и силен характер. Употребява дискретен грим и безцветен гланц за устни.  Почитателка  е на шапките, а любимият й цвят е синият.

Любопитно е да се знае, че Кейт ще бъде най-възрастната жена, която ще сключи брак с бъдещ крал.  Тя е на 29 години.  Само две жени са се омъжвали на по-късна възраст, но и двете са били разведени.  Това са Камила, която е на 57 години когато застава пред олтара с британския престолонаследник Чарлз през 2005 година. Другата е Елинор Аквитанска, чиято точна дата на раждане не се знае, но е била на около 30 години, когато е сключила брак  през
1152 г. с бъдещия крал Хенри II.

Даяна е току-що  навършила 20 години, когато през 1981 година се омъжва за Чарлз. А най-младата булка, Изабел дьо Валоа, е била едва на  6 години, когато е омъжена за английския крал Ричард II.

Последната информация е, че роклята на Кейт струва 30 000 лири и е платена от родителите й. Те щели да платят почти 100 000  лири  за ролите на кумата и шаферките, нощувките в хотела преди церемонията, както и медения месец.  Те ще поемат и част от разходите  за вечерния прием в Бъкингамския дворец. Все пак принц Чарлз покрива по-големите разходи.

Трима българи ще присъстват на брачния обет на Уилям и Кейт.  Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита ще са единствената ВИП двойка от българска страна.  Те са поканени да присъстват на  всички празненства. Очаква се подаръкът им за младоженците да бъде  българска носия, както и реплика на Панагюрското съкровище.

На едночасовото тържество в  абатството ще присъства и посланикът на България  в Лондон.

25 българи пък ще могат да наблюдават на живо сватбената церемония. Наша туристическа фирма  организира пътуване, което ще трае 4 дни. Воаяжът е със самолет и за него туристите са броили по 350 паунда.  В деня на церемонията  нашенците ще изминат маршрута, по който ще се движи кралската двойка.

Любопитно е да се знае, че  на събитието на годината не са поканени двама бивши британски премиери. Изключение прави, разбира се, Маргарет Тачър.  Принц Уилям обаче,  е поканил на сватбата  си  бездомно момиче, останало на улицата  без средства след тежка сърдечна операция преди година.  Момичето се запознало с Уилям чрез благотворителната организация, създадена от майка му, лейди Даяна.  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия