Защо винаги момчетата са в синьо, а момичетата в розово?

Момиченцата в розови дрешки, а момченцата в сини. Тази традиция се корени от миналото, когато хората са живеели скромно и са се прехранвали предимно като ловци и събирачи на плодове и зеленчуци. Мозъкът на дамите с времето е получил фини настройки

2011-04-28 00:31:10
Защо винаги момчетата са в синьо, а момичетата в розово?
Момиченцата в розови дрешки, а момченцата в сини. Тази традиция се корени от миналото, когато хората са живеели скромно и са се прехранвали предимно като ловци и събирачи на плодове и зеленчуци.

Мозъкът на дамите с времето е получил фини настройки за ярките и червени цветове на узрелите плодове, докато при мъжете по-важен е бил цветът на небето - когато то е чисто и ясно, времето ще бъде перфектно за ловуване.

До този извод са стигнали учените, след като направи изследване, което обхванало над 350 студенти. Тяхната задача е била да наблюдават 11 цвята в продължение на 180 секунди и да споделят кои им харесват и ги привличат най-много.

Резултатите показали, че дамите предпочитат бялото, розовото и пурпурното, докато мъжете повече си падат по зеленото и синьото. Жените, които са по-нервни от останалите, харесват сивия цвят, а интровертните мъже предпочитат жълтото.

Оранжевото се харесва от жени, които са положително настроени към живота. Кафявото се харесва еднакво както от мъжете, така и от жените. Белият свят се харесва предимно от представители на източните култури, защото се свързва с хармонията и чистотата.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия