Сватбата наближава - Историята на Уилям и Кейт

Наближава 29 април , датата на   събитието, което цял свят очаква със затаен дъх - сватбата на сина на наследника на  английския престол - принц Уилям и Кейт Мидълтън.   Церемонията ще се състои в Уестминстърското абатство,

2011-04-27 21:42:05
Сватбата наближава - Историята на Уилям и Кейт
Наближава 29 април , датата на   събитието, което цял свят очаква със затаен дъх - сватбата на сина на наследника на  английския престол - принц Уилям и Кейт Мидълтън.  

Церемонията ще се състои в Уестминстърското абатство, което от цяло хилядолетие се свързва с британската монархия, но е много по-скромно  от величествената катедрала ‘Сейнт Пол’, където през 1981 година се състоя грандиозната сватбена церемония на родителите на принца - Чарлз и Даяна.

Говори се, че именно Чарлз ще поеме  разходите от милиони лири, които ще струва сватбата на сина му. Предположенията  са за  20 до  40 милиона  лири. За сравнение - сватбата на Даяна и Чарлз е струвала  5 милиона лири, но все пак това е било преди 30 години.

Престолонаследникът на британската корона, защото и Уилям,  като по-голям  син на Чарлз,  се явява такъв, и годеницата му са заедно от осем години. Те основно прекарват  времето си в Северен Уелс, където Уилям е пилот на спасителен хеликоптер.  И след сватбата те ще продължат да живеят там, за да може принцът да продължи да служи в Кралските военновъздушни сили.

Пълно щастие и пълен крах  вещаят гадатели за бъдещото знатно семейство.  Някои от тях
са сигурни, че двамата млади са напълно съвместими, че   се допълват един друг,  а Кейт ще бъде бременна още догодина.

Други предсказват, че ще има инцидент или развод, още преди Уилям да навърши 39.  Трети пък  смятат, че  бъдещата кралица дълго време ще чака дете...

Дали Кейт ще стане бъдещата Даяна - този въпрос си задават медиите на Острова, както всички  британци.

‘Кейт е секси’ - това са първите думи, които  казва Уилям по адрес на Кейт, когато я вижда за първи път в университета “Сейнт Андрюс’, където учат и двамата.  Тогава Кейт  дефилира в благотворително модно ревю  по мрежеста рокличка, която оставя малко на въображението.
По-късно двамата се запознават официално  и в продължение на година  са близки приятели, преди  да се влюбят.  След това години наред са заедно, дори за кратко се разделят, докато най-накрая решават  да се оженят.

Историята на Даяна и Чарлз е доста по-различна.  Двамата се запознават през 1980 година и само след година  са женени. Причина за това, вероятно, е и натиск върху Чарлз   да се задоми, защото той вече е 32-годишен.

В първото си интервю Уилям и Кейт разкриха доста  пикантни подробности  за живота си заедно. Принцът разкри, че  разнасял скъпоценния пръстен на майка си три седмици в раницата си, преди да се реши да предложи брак на Кейт.  Всъщност, двамата обсъждали въпроса отдавна, но официално предложение все още не било направено.  А на първата си
официална публична изява , Кейт носеше  същия пръстен със сапфир, обкръжен от диаманти, който  Даяна носеше на сватбения си ден преди 30 години.

За разлика  от Даяна, Кейт няма аристократичен произход и възпитание.  Тя е израснала с родителите си в британската провинция. Кариерата й трудно може да се сравнява с тази на Даяна, посветила живота си на благотворителността. Кейт работи като фотограф за фирмата на родителите си, която продава детски играчки по интернет.

Все пак Кейт донякъде прилича на Даяна със срамежливия си чар и скромната усмивка.  Дългокраката брюнетка  от години е сред първите в класациите на най-елегантните.

/Следва продължение/. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия