'Мистерията Розуел' - разсекретени факти на ФБР за катастрофа на НЛО

Един от най-известните случаи на наблюдение на НЛО е  ‘Случаят Розуел’, наречен още ‘Мистерията Розуел’.  Мястото  на действието  е  САЩ, щата Ню Мексико, близо до градчето Розуел, а времето  н

2011-04-24 17:54:51
'Мистерията Розуел' - разсекретени факти на ФБР за катастрофа на НЛО
Един от най-известните случаи на наблюдение на НЛО е  ‘Случаят Розуел’, наречен още ‘Мистерията Розуел’.  Мястото  на действието  е  САЩ, щата Ню Мексико, близо до градчето Розуел, а времето  на действие - 1 юли, 1947 година.

Тогава летецът-ветеран  Ричард Ренкен наблюдава полета на кръгли обекти, летящи със скорост 50 мили в час, подредени във формата на буквата " V". Същото нещо видяла и някаква жена от същия град. По-късно,   на 2 юли 1947 година, около 21.50 часа  семейство видяло ярко светещ овален летящ обект, оставящ след себе си червена светлина и летящ  на северозапад от Розуел.

Фермер пък чул точно по същото време мощен взрив.На следващия ден - 3 юли, той заедно с  малкия  син на съседите си,    забелязали на пасището във фермата "леки метални парчета", които били разпръснати безразборно върху немалка площ.

Оказало се, че обектът, видян от семейната двойка е катастрофирал в ранчото на фермера,   след като преди това експлодирал във въздуха през нощта на 2 юли 1947 година, поради лоши метеорологични условия и магнитни бури.

След като взел няколко парчета,  за да ги покаже на съседите си,  фермерът ги  отнесъл  в градчето Розуел, отстоящо на около 130 км. от фермата му и ги показал на шерифа,  който направо се изумил от това, което видял. Парчетата не се подлагали на никакви деформации, дори при удар с чук, а освен това, по някои от тях имало странни йероглифи.

От своя страна шерифът  веднага се свързал с командващия елитната база на американските ВВС. След като командващия внимателно разгледал  парчетата,  веднага назначил специална група от офицери, която  фермерът  отвел  в своето имение. Там били намерени  още метални отломъци, а на около две мили  бил намерен и корабът, частично забил се в земята. Около  него  разпръснати лежали четирите мъртви тела на екипажа, за които по-късно е направено предположението, че са  катапултирали само миг преди катастрофата.  Гледката била покъртителна.Телата на пилотите били облечени в еластични сребристи комбинезони и изглеждали ужасно, защото не приличали на хората.Те заедно с останките на кораба били натоварени на два камиона и откарани в базата още същата вечер.

Изпраща се  специализирано подразделение от военни полицаи, които отцепват целия район около фермата. Изпраща се и съобщение до пресата на странната находка. Същата вечер обаче,   командващия на  8-ма въздушна армия  свикал  пресконференция,  за да опровергае разпространеното вече съобщение, тъй като от Вашингтон било разпоредено случаят да бъде веднага потулен.

Опровержението е остро, унизително и особено критично за офицерите от военно-въздушната база в Розуел.То веднага е публикувано във всички вестници, с което възбудените духове били укротени, а военните, пуснали първото съобщение,  са подложени на унижение и присмех.

По-късно останките от кораба заедно с мъртвите тела на извънземните са откарани с транспортен военен самолет във Военно въздушна база "Райт Патерсън" за изследване.Там се намирал най-развитият научно-технически изследователски център на САЩ по това време.
Именно там специалистите установяват, че корабът е произведен по извънземна технология.


Получените от 1947 г. насам сведения за НЛО са твърде много. Тези обекти са заснети на снимки и филми. Между януари 1947 г. и декември 1952 г. са открити още 16 разбити извънземни кораба, 65 тела на извънземни и 1 жив извънземен, който оцелява след катастрофа. От тези инциденти 13 стават в границите на САЩ, а 3 в чужди страни - Норвегия и Мексико.

"Розуел" е епохално събитие, макар историята с катастрофата да е потулена. Тя не се споменава никъде в "Синята книга" на военновъздушните сили, където са включени всички доклади за НЛО. Липсата на всякакви сведения за случилото се в Розуел доказва, че там наистина се крие нещо необичайно.

По случая "Розуел" е образувана комисия, известна като "Маджестик 12". Тя се състои от 12 изтъкнати военни, разузнавачи и учени и е имала за задача да проучи и открие епохално събитие в историята на човечеството - контакта с извънземни. Според доклада на комисията, изготвен за Дуайт Айзенхауер още преди встъпването му в длъжност като президент, четири "извънземни биологични същества" са открити на около 3 км от мястото на катастрофата. Някои твърдят, че две от тях са били още живи и едното е оказало съпротива. Смята се, че труповете на извънземните са запазени и се намират в Лос Аламос, Ню Мексико.

И в друг официален документ се споменава "Маджестик 12" - това е анализ на заснети на филм НЛО от ноември 1980 г., направен от военновъздушните сили. От него става ясно, че правителството "все още проявява интерес" към срещите с НЛО, които се проучват в "най-дълбока тайна".

Да се отрече съществуването на необясними или извънземни явления, свързани с НЛО, едва ли е удобно прикритие.  Очевидно е,  обаче, че НЛО застрашават интересите и сигурността на властващите, както и научните и религиозните догми. Затова се прикрива всичко и се отричат каквито и да било контакти с извънземни.

Не само случаят Розуел заслужава внимание. Има още десетки, не по-малко интересни, случаи, които остават скрити.  Говори се,  че президентът Кенеди е бил убит, защото имал намерение да разсекрети ‘Случая Розуел’.

Напоследък  ФБР разсекрети документ, който, за радост на уфолозите, разказва за тайнствените събития в Розуел. Много скептици смятат , че случаят ‘Розуел’ е  измислица, но сега им е предоставен документ с дата 1950 година, в който се констатира, че някакъв агент на ФБР /името му е внимателно прикрито/ е съобщил за откриването в пустинята на три летящи чинии, в които е имало тела на човекоподобни същества в сребристи костюми, които  били високи само един метър.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия