Къде беше най-големият козунак в България тази година?

Днес на главната улица в Пловдив се стече целият град. Пред Централната поща местните жители се събраха, за да отпразнуват заедно най-светлия християнски празник. От политическата партия ГЕРБ бяха приготвили огромен хубав козунак и много яйца, за

2011-04-24 17:02:59
Къде беше най-големият козунак в България тази година?
Днес на главната улица в Пловдив се стече целият град. Пред Централната поща местните жители се събраха, за да отпразнуват заедно най-светлия християнски празник.

От политическата партия ГЕРБ бяха приготвили огромен хубав козунак и много яйца, за да има за всички присъстващи. Областният управител на града Иван Тотев пожела на всички да бъдат живи и здрави, да имат успешна година, както за тях, така и за целия град.

Всички присъстващи на празника бяха почерпени с 30-метров козунак и над 200 украсени великденски яйца. Подрастващите истински се забавляваха с много приказни герои и състезания. За участниците в игрите имаше и награди - балони, парчета торта.

Кметът на район "Тракия" Гиньо Матев и кметът на Пловдив Славчо Атанасов отбелязаха Великден в района пред паметника на Хан Крум. Там те бяха осигурили над 300 литра курбан, 200 великденски яйца и 200 козунака. И тук беше помислено за малчуганите - те се забавляваха в най-различни организирани състезания. Победителка стана 5-годишната Алекс, която получи лично от Славчо Атанасов нова мобилен телефон. Той й пожела новата й придобивка да бъде здрава като великденското й яйце.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия