Защо не трябва да целувате жаба в реалния живот?

Принцесата целува жабата и тя се превръща в принц... Това ви е доста познато, нали? Но, както сами се досещате, това е само в приказките. В реалния свят размяната на целувки между хората и тези земноводни не е особено добра идея, защото това може сер

2011-04-24 02:28:24
Защо не трябва да целувате жаба в реалния живот?
Принцесата целува жабата и тя се превръща в принц... Това ви е доста познато, нали? Но, както сами се досещате, това е само в приказките. В реалния свят размяната на целувки между хората и тези земноводни не е особено добра идея, защото това може сериозно да им навреди.

Април е месецът на жабите. Сигурно сте наясно, че когато пипнете жаба, било то и крастава, няма шанс да ви се появят брадавици, каквито легенди се носят. Малко хора, обаче, са на ясно, че жабите пренасят доста сериозни заболявания и човек може да се зарази със салмонела или да получи тения. И двете заболявания са неприятно и трябва незабавно да се лекуват, преди да настъпят усложнения.

Обаче и хората са вредни за жабите. Естествените соли и мазнини, които имаме по ръцете си, могат сериозно да раздразнят земноводните. Пипането със сухи ръце крие големи рискове за тях, дори може да бъде пагубно.

Жабите може да се гледат и като домашни любимци, но от малко хора. Ако човек иска да си има забавен домашен любимец, жабата определено не е добър избор. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия