Да бъдеш принцеса не било чак толкова хубаво...

Още от най-ранна детска възраст приказките и анимационните филмчета на „Дисни” насаждат у момичетата мнението, че животът на принцеса е ключът към щастието. С напредването на възрастта обаче изглежда мнението на жените се променя изцял

2011-04-21 17:35:47
Да бъдеш принцеса не било чак толкова хубаво...
Още от най-ранна детска възраст приказките и анимационните филмчета на „Дисни” насаждат у момичетата мнението, че животът на принцеса е ключът към щастието. С напредването на възрастта обаче изглежда мнението на жените се променя изцяло.

Според последни проучвания, проведени във Великобритания, цели 86% от анкетираните представителки на нежния пол на възраст над 18 години заявяват, че ни най-малко не завиждат на бъдещата принцеса Кейт Мидълтън, която на 29 април ще се омъжи за принц Уилям, и нямат желанието да са на нейно място.

Днешните жени виждат много повече отговорности и задължения, произтичащи от принадлежността към кралското семейство, отколкото привилегии. Те се притесняват най-вече от факта, че всяко тяхно движение ще бъде следено, което означава край на нормалния им живот.

44% от анкетираните представителки на нежния пол също така признават, че завиждат на богатството и разкоша, в който Кейт Мидълтън ще тъне след сватбата си, но заявяват, че това не им е достатъчно, за да поемат тежестта на това да бъдат принцеси. Изглежда все пак личната свобода е по-важна от парите.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия