Какъв всъщност е бил Леонардо да Винчи - човек или извънземен?

Най-загадъчният художник в историята на човечеството е Леонардо да Винчи.  И до днес неговите картини продължават да предизвикват спорове и дискусии. Леонардо е феноменален и заради това, че е бил универсален човек.  Той не е само х

2011-04-21 16:25:47
Какъв всъщност е бил Леонардо да Винчи - човек или извънземен?
Най-загадъчният художник в историята на човечеството е Леонардо да Винчи.  И до днес неговите картини продължават да предизвикват спорове и дискусии.

Леонардо е феноменален и заради това, че е бил универсален човек.  Той не е само художник и,  въпреки че е самоук, той е бил изобретател, инженер, архитект, скулптор, математик, философ, предсказател и дори фокусник.

Леонардо толкова е изпреварил своето време, че  съвременниците му са го подозирали в магьосничество, а  потомците - във връзки с извънземни.

Въртяща се сцена, подводница, параход, подемен кран, подвижна стълба, тъкачен стан, предачна машина..., това е само малък списък от изобретенията на Леонардо да Винчи.
Гениалният художник пръв дава идеята за парашута, танка, картечницата, създава чертежи за  екскаватор, който по неговото време си е направо немислим, измисля устройство, способно да компресира въздуха и да го вкарва в тръби.

Много учени са се интересували от възможността за продължителен престой под вода, но именно Леонардо е първият, който измисля аналог на съвременния скафандър. Пак той е родоначалник на вертолета, делтапланера, велосипеда и дори на автомобила.

Леонардо пръв скицирал строежа на вътрешните органи на човека и започнал да им прави стъклени модели. Изучил вътреутробното развитие на плода.  Разработил технология за пробиване на малки дупки в черепа на починал човек  и запълването  му с разтопен восък, което му дало възможност да прави отливки на мозъка.  Изучава дясната сърдечна клапа, както и  човешкото око...

Всичко това толкова поразявало съвременниците на Леонардо, че той сериозно бил подозиран във връзки с нечистите сили.  Художникът практикувал специални психотехнически упражнения, много подобни на използваните днес в съвременната невролингвистика. Една от тайните на Да Винчи се състояла в специалната му формула за сън - той спял по 15 минути на всеки 4 часа, като по този начин намалявал денонощния си сън от 8 до 1,2 часа. Това му позволявало да прави ‘икономия’ на времето и да  го използва максимално.   

Любопитно е, че Леонардо  е оставил  наследство от множество пророчества и предсказания
в книга-игра от загадки и разгадки.  Именно в тези загадки, той е зашифровал много от пророчествата си:

‘Хората ще разговарят помежду си от най-отдалечените страни ‘ - така Леонардо предвижда изобретяването на телефонната, телеграфната и радиовръзка.

‘Мнозина ще се движат на големи животни в бърз бяг с опасност за живота си и сигурна смърт. По земята ще се виждат животни с различен цвят, носещи хората към унищожение’ - съвсем логично е да се предположи, че става дума на  бойна техника - танкове, артилерийски установки и др.

Има предсказания за природни катаклизми и апокалиптични картини за света. ‘Хората ще ходят и няма да се движат, ще говорят с тези, които отсъстват, ще чуват онзи, който не говори’.  ‘Морската вода ще се издигне на високите върхове на планините, към небесата и отново  ще падне върху жилищата на хората’...

Какъв всъщност е бил гениалният Леонардо?  Сериозни учени обсъждат въпроса дали той е бил  човек и дали пък не е бил извънземен? Някои смятат, че той е бил изпратен на Земята със специална мисия - да разкрие на хората нови знания.

Според други обаче, Леонардо   постоянно е общувал в извънземни и е можел да прониква в паралелни светове, откъдето черпел вдъхновение и недостъпни за простосмъртните знания.

Някои изследователи на гениалния флорентинец пък го причисляват към ‘Деветимата Неизвестни’ - най-загадъчното и малко изучено тайно общество, закрита секта от анонимни пазители на древната мъдрост и знания. Основна задача на братството било да следи прогресивните знания да не попаднат в ръцете на профани, глупаци или прекалено амбициозни личности. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия