Мъже, вече е научно доказано - жените сме по-добри!

Вече е научно доказано, че дамите са по-интуитивни от мъжете и могат да съпреживяват мислите, чувствата и емоциите на своите близки и приятели. До този извод стигнали холандски учени, които открили хормоналните основи на дамския алтруизъм. Според

2011-04-13 23:36:32
Мъже, вече е научно доказано - жените сме по-добри!
Вече е научно доказано, че дамите са по-интуитивни от мъжете и могат да съпреживяват мислите, чувствата и емоциите на своите близки и приятели. До този извод стигнали холандски учени, които открили хормоналните основи на дамския алтруизъм.

Според изследването способността на дамите да съпреживяват чужда история (това се нарича емпатия) е възможно заради минималното количество на мъжкия хормон тестостерон и наличието на естроген.

Проучването обхванало жени на възраст между 20 и 25 години. На тях им били раздадени снимки на лица, които трябвало да опишат. Веднъж дамите били поставени в нормални и спокойни условия, а вторият път те пили хапче, което съдържало голямо количество тестостерон. След неговия прием 75% от жените описали по-слабо снимките, тяхната емпатия била силно понижена.

Това изследване доказва, че приемът на хормони може да повлияе на емпатичните способности на човек. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
glam_girl
преди 11 години

In your face, men! xD


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия