Геймър - синоним за глупак?

Преди време публикувах статия за това, че геймърите са всъщност доста умни и бързо действащи хора. Вярно е, че има купища идиоти от тях, но това се среща при различни хора. Всеки приема учителите за умни, но има и доста глупаци. Просто това са фак

2011-04-11 20:31:01
Геймър - синоним за глупак?
Преди време публикувах статия за това, че геймърите са всъщност доста умни и бързо действащи хора.

Вярно е, че има купища идиоти от тях, но това се среща при различни хора. Всеки приема учителите за умни, но има и доста глупаци. Просто това са факти, глупави хора има навсякъде, не е нужно да си геймър, за да си "Фул ъф шит".

В днешно време, когато те нарекат "геймър", хората използват тон, който може да се усети, че цели да те обиди.

Аз съм геймър, но не съм провал и не съм на дъното на социалната верига. Напротив! Аз съм добре запознат с технологията и съм меко казано на "ТИ" с компютрите. Аз не просто играя игрички, а уча доста аспекти от самата направа на така наречените "мозъко-унищожители".

Геймър би трябвало да е обидна дума само за безделниците, които не работят, не учат и не помагат на близките си, а ги игнорират с цел да играят на игрите си. В такъв случай този човек е отрепка.

Проблемът с тази дума не е в игрите, а в егоистичното мнение на хората. Малко зрели хора  могат да сложат ръка на сърцето си и да кажат, че признават мнението на другите. Това ще е лъжа. Повечето възрастни мислят, че те винаги са прави и винаги тяхното мнение е вярното. Дори аз се усещам, че понякога правя така.

Лично аз имам приятел, който учи буквално като луд, нон-стоп, но в момента, в който родителите му го видят на компютъра, започват да му викат, без дори да обърнат внимание, че той чете лекция, която му трябва. Става още по-голям проблем ако го забележат да играе нещо.

Марк Ростър, доста известен бизнесмен, е вманиачен геймър. Той е измислил идеята си за забогатяване докато е играел игра. Забелязъл е, че нещо липсва и е измислил програма за добавяне на ефекти, която се ползва от доста фирми по света. Той все още е луд по игрите. Дори по време на разработване на бизнеса си, той е играел непрестанно. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия