70% от жените в Европа и САЩ са или с наднормено тегло или са под нормата.

Това са данни от няколко изследвания. От тях се оказва, че много жени гладуват и са доста слаби заради желанието си да са секси. Други обаче са с поне 5-7 килограма над здравословната норма.

20% от всички жени с проблеми с теглото са в много лошо здравословно състояние. Много от тях са или с над 15-20 килограма над нормата или 10-15 под минимално допустимата.

Според учени това е следствие на суета и слабите момичета се опитват да поддържат почти мъчителни диети само и само да не качват килограми. Според специалистите това е глупаво, защото спортът оформя тялото пъти по-добре отколкото каквато и да е диета.

Специалистите съветват жените, които са много слаби или много дебели, да тренират осърдно.

Относно слабите жени, лекарите съветват да се подложат на специален хранителен режим, но не диети за слабеене, а точно обратното. Има лекари, които могат да помогнат и е добре дамите с проблеми да се обърнат към тях.

Относно жените с наднормено тегло е добре също да се свържат с лекар и освен да използват предисаната диета, да тренират редовно спорт по избор. Важното е да се движи тялото и да изгаря запасната енергия.
Автор: Албена Иванова