Депресии тормозят все повече младите

През последните години е отчетено увеличение на нервните разстройства, особено сред младите хора. Това констатира д-р Нина Ташкова – психиатър в Първа многопрофилна болница за активно лечение. В София. По думите и, напоследък се наблюдава тенде

2011-04-11 14:28:11
Депресии тормозят все повече младите
През последните години е отчетено увеличение на нервните разстройства, особено сред младите хора. Това констатира д-р Нина Ташкова – психиатър в Първа многопрофилна болница за активно лечение. В София. По думите и, напоследък се наблюдава тенденция на увеличаване на сериозните депресии при хората на възраст между 25 и 40 години. Зачестяват и невротичните състояния – панически пристъпи и тревожни разстройства.

Според Ташкова все повече млади хора страдат от депресии и дори по – сериозни психози. Това обяснява зачестилите случаи на злоупотреба с алкохол. Ташкова посочва също, че вече съществуват данни за превръщане да депресиите в третото най – разпространено заболяване в света след сърдечносъдовите и раковите заболявания. Във връзка с тези констатации експертите съветват, особено в периодите на пролетна умора, младите съзнателно да взимат превантивни мерки. Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия