Зарядно само с вода? Защо не?

Използваме все повече технологични устройства в нашето ежедневие.  Тях ние можем да взимаме по време на път. По тази причина   ние имаме нужда от сигурни източници на енергия, с които да ги зареждаме. Всички познаваме слънчевите

2011-04-10 18:33:27
Зарядно само  с вода? Защо не?
Използваме все повече технологични устройства в нашето ежедневие.  Тях ние можем да взимаме по време на път. По тази причина   ние имаме нужда от сигурни източници на енергия, с които да ги зареждаме.

Всички познаваме слънчевите батерии, които вършат добра работа, но само в присъствието на светлина.

Ето защо,  е създадено ново  шведско устройство Power Trekk Fuel Cell Changer с джобни размери, което произвежда енергия от разпадането на молекулата на водата на водород и кислород.

Когато се напълни контейнерът на устройството   с вода, то отделя кислорода, а водородът преминава през горивната клетка, като създава електрично поле.  С помощта на  създаденото електричество   могат да се зареждат всякакви устройства чрез USB.

Засега компанията не съобщава каква ще бъде цената на това устройство, защото се търсят партньори в търговската мрежа, но то бе показано наскоро в Барселона.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия