В най-скоро време симулациите по време на футболен мач ще останат в историята. Вече има изобретено устройство, което разкрива кои футболисти падат нарочно дузпа/фал и кои са наистина в правото си.

Уредът се поставя на пищяла на футболистите и има иновативна сензорна технология, която ще сигнализира на съдиите, когато има физически допир между футболистите. По този начин симулациите ще спрат, защото когато един футболист падне на терена, а липсва сигнал, ще бъде ясно, че няма нарушение.

Темата за фалшивите падания по време на мач е доста актуална в момента във Великобритания след двубоя между Манчестър Юнайтед и Челси. По време на мача Торес два пъти падна в наказателното на "червените дяволи", опитвайки се да заблуди съдията, който обаче не отчете нарушения.

Рамирес от Челси бе повален от Евра, но съдията не даде дузпа, въпреки реалното нарушение.

Екипът, който е разработил това устройство, смята, че в най-скоро време най-добрите английски отбори ще могат да си го купят. Футболните съдии подкрепят тази иновация и са на мнение, че играта ще се промени и симулациите ще останат в историята.
Автор: Ралица Солакова