15-годишна девойка превърна кравата си в ... състезателен кон

Тийнейджърка от Германия превърна своята крава в истински ... състезателен кон. 15-годишната девойка е искала състезателен кон за своя рожден ден, но родителите й били против. Именно това мотивирало Режина да превърна кравата в състезателно ездитно ж

2011-04-07 01:05:01
15-годишна девойка превърна кравата си в ... състезателен кон
Тийнейджърка от Германия превърна своята крава в истински ... състезателен кон. 15-годишната девойка е искала състезателен кон за своя рожден ден, но родителите й били против. Именно това мотивирало Режина да превърна кравата в състезателно ездитно животно.

На момичето й било нужно половин година, за да успее да дресира тревопасното. Ежедневно Режина се занимавала часове наред с Луна, тренирала я, давала й лакомства, когато се справела с някоя задача и й се карала, когато било нужно. В крайна сметка кравата се научила да прескача препятствия и дава да бъде яздена от своята стопанка.

Луна е на 2-годишна възраст и оттогава живее във фермата на семейство Майер. Сега кравата има ежедневни едночасови тренировки, които включвали яздене и преодоляване на препятствия. Луна вече знае командите "Тръгни!" и "Галопирай!", които се използват при конете. Промяната на кравата било труден процес и Режина се обърнала към специалисти по едрите рогати животни, като не им е казала какво точно иска да прави, само споделила, че животното е трудно контролируемо.

Първоначално приятелите й се майтапили с това, което искала да направи Режина, но в последствия я подкрепяли силно, като установили, че девойката е силно мотивирана. Останалите крави странят от Луна, защото тя е привилегирована и получава повече лакомства, в същото време конете се страхуват от нея. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия