120 стъклени мечета се намират в центъра на столицата

В центъра на София на площада "Св.Неделя" бе открита изложбата United Buddy Bears "Изкуството за Толерантност" - на нея има 120 фигури на мечета, които символизират страните-членки на ООН и ще бъде в столицата до 9 май. Тази излож

2011-04-03 20:23:48
120 стъклени мечета се намират в центъра на столицата
В центъра на София на площада "Св.Неделя" бе открита изложбата United Buddy Bears "Изкуството за Толерантност" - на нея има 120 фигури на мечета, които символизират страните-членки на ООН и ще бъде в столицата до 9 май. Тази изложба дава началото на Седмиците на Германия в България, които ще продължат до 19 април(вторник).

Кметът на София Йорданка Фандъкова припомни на гражданите, че изложбата съвпада със 132-годишнината от обявяването на София за столица на България. Посланикът на Германия у нас Матиас Хьопфнер сподели, че мотото на проявите, което е "Лицата на Германия", е избрано, за да прокара тънка нишка между различните събития.

На откриването на изложбата присъстваха представители на артистичните и музикалните среди у нас, Клио Карадим - немска художничка от български произход, нарисувала "българското мече", което участва в изложбата, както и авторите на проекта Buddy Bear Ева и Клаус Херлитц.

Първата скулптура във формата на мече е създадена през 2001 година, от 2002 година насам изложбата е на световно турне. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия