Елин Пелин или съпоставка между Ботев и Дебелянов на изпита по литература в СУ

Тема за героите на Елин Пелин или съпоставка между два цитата от произведения на Ботев и Дебелянов се паднаха на днешния предварителен кандидатстудентски изпит по литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Първата т

2011-04-03 10:32:32
Елин Пелин или съпоставка между Ботев и Дебелянов на изпита по литература в СУ
Тема за героите на Елин Пелин или съпоставка между два цитата от произведения на Ботев и Дебелянов се паднаха на днешния предварителен кандидатстудентски изпит по литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Първата тема, по която могат да пишат кандидат-студентите, е „Героите на Елин Пелин между страданието и надеждата”. Тя бе изтеглена от Моника Йочева от София.

Втората тема представлява съпоставка между два цитата – „...Пътят е страшен, но славен...”от стихотворението на Христо Ботев „На прощаване” и „Познавам своя път нерад, богатствата ми са у мене...” от „Сиротна песен” на Димчо Дебелянов. Тя бе изтеглена от Анна-Мария Етова от София.

Предварителният изпит по литература в СУ започна точно в 9:00ч. сутринта. Кандидат-студентите имат на разположение 4 астрономически часа, за да напишат своята тема. Заявление за участие в изпита са подали 1720 кандидати. Редовният изпит по литература ще се състои на 12 юли.

Днес в СУ ще се проведат и предварителните кандидатстудентски изпити по теология и химия.

Успех на кандидат-студентите!
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия