Още преди 38 години Сакьо Комацу пророкува апокалипсиса в Япония

Най-мразеният човек в Япония  май е  Сакьо Комацу.  Той е писател-фантаст и преди  38 години пророкува  апокалипсиса в Страната на изгряващото слънце  в своя роман “Потъването на Япония”.  През 1973 г

2011-04-02 16:53:05
Още преди 38 години Сакьо Комацу пророкува  апокалипсиса в Япония
Най-мразеният човек в Япония  май е  Сакьо Комацу.  Той е писател-фантаст и преди  38 години пророкува  апокалипсиса в Страната на изгряващото слънце  в своя роман “Потъването на Япония”.  През 1973 година е сниман и първият филм по романа.

Римейк на филма, който бе направен през 2006 година,  пък бе видян не само в Япония, но и  в много страни по света.  Вероятно никой, обаче, не е допускал, че точно такива 10-метрови вълни, каквито  заливат Япония във филма, ще се случат наистина и то толкова скоро.

Бюджетът на японските продуценти е само 25 милиона долара.  И за тази нищожна, в сравнение с финансите на холивудските филми, сума , лентата  изобилства със специалани ефекти, но   за главните роли са наети неизвестни актьори.

В книгата и филма се разказва, как група учени изчисляват, че Япония ще потъва под водата в продължение на 40 години поради преместването на тектоничните плочи.  Д-р Тадокоро обаче, твърди, че  това ще  стане за по-малко от година.  Хората на властта пренебрегват  предупрежденията, които смятат за налудничави и така се стига до паниката след началото на разрушителните земетресения и изригвания на вулкани...

При направата на филма  са смесени CGI ефекти /computer generated images/, което ще рече
компютърно генерирани  образи с реални FX-изображения.  Специалистите са направили миниатюрни макети, които са взривявани, а заснетото  след това е подобрено чрез добавяне на CGI ефекти.  По този начин експлодирането на сградите  е по-реалистично.

В Холивуд обаче, филмът е критикуван, че взривяването на тектоничната плоча не било много убедително... Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия