Лакомствата дебнат отвсякъде... Как да не провалим диетата си?

Времето се затопля, лятото вече не е толкова далеч и голяма част от девойките са на диета, за да изглеждат перфектно през летните месеци. Но, както всеки знае, лакомствата дебнат отвсякъде. Има ли начин да им устоим? Най-доброто решение е всеки, к

2011-03-31 12:59:58
Лакомствата дебнат отвсякъде... Как да не провалим диетата си?
Времето се затопля, лятото вече не е толкова далеч и голяма част от девойките са на диета, за да изглеждат перфектно през летните месеци. Но, както всеки знае, лакомствата дебнат отвсякъде. Има ли начин да им устоим?

Най-доброто решение е всеки, който е на диета, да яде през четири-пет часа. По този начин няма да огладнява и по-малко ще поглежда към забранените храни. Стомахът трябва да е пълен, хубаво е често да се консумират салати, които засищат и отлагат понижаването на кръвната захар. Бавните въглехидрати са за препоръчване, когато човек изпита глад между храненията.

При една диета много важно нещо е психиката. Когато човек усети глад, а още не е дошло време да хапне, трябва да се опита да се отпусне максимално и да мисли положително - например, да си представи, че в този момент неговото тяло изгаря складираните мазнини и топи излишните килограми.

Голяма част от хората, които са на диета, имат пристъп на апетит, а не на глад. В този случай те трябва да намерят нещо интересно, с което да се занимават и което да им отвлече вниманието. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия