Голяма част от мъжете и жените страдат от липса на желание за секс, а това води до повишаване на печалбите от продажбата на виагра в световен мащаб.

Учените се опитват да създадат сложни комбинации от лекарства за лечение на ниско либидо. Но сексуалната дисфункция може да се преодолее, ако човек се откаже от някои храни.

Рефинираните въглехидрати понижават либидото, понеже освобождават захарта прекалено бързо. Голямото количество захар се свързва с енергийни спадове и така човек може да се чувства прекалено уморен и да няма сили да се отдаде на интимни ласки с любимия човек. В същото време захарта повишава нивото на естроген и понижава нивото на тестостерон при мъжете.

Противогрипните лекарства също оказват влияние върху сексуалното желание. Антихистамините създават при мъжете проблеми с еякулацията. Противозачатъчните също понижават либидото, понеже подвеждат организма, че е настъпила бременност и необходимостта от привличане на срещуположния пол и размножаване остава на заден план.

Жените, които са на диета и в кратък период от време са свалили доста килограми също страдат от сексуална дисфункция. Бързото сваляне на килограми променя хормоналния фон. Прекалено строгата диета лишава човешкия организъм от нужните хранителни вещества, а това влияе негативно върху сексуалното желание.

Антидепресантите и обезболяващите, които съдържат в себе си морфин и кодеин, също влияят върху човешкото либидо.
Автор: Ралица Солакова