Категория 'слаб мъж'

На много жени им е дошло до гуша от слаби мъже до тях.  Дамите всичко трябва да вършат сами, а толкова им се иска да се опрат на едно мъжко  силно рамо... Наистина ли мъжете стават все по-слаби или жените стават по-силни?  Но ка

2011-03-29 23:10:25
Категория 'слаб мъж'
На много жени им е дошло до гуша от слаби мъже до тях.  Дамите всичко трябва да вършат сами, а толкова им се иска да се опрат на едно мъжко  силно рамо...

Наистина ли мъжете стават все по-слаби или жените стават по-силни?  Но какво всъщност означава слаб мъж?  Слабите мъже се делят на четири типа.

Спокойният мъж, който   само се представя за слаб.  Той може много неща, но предпочита да запази енергията  си, особено пък,  ако се намира до силна жена.  Ако тя престане да се товари с излишни задължения, той отново ще се превърне в нормален или пък ще изчезне в търсене  на нова жертва.

Такъв тип мъже  подхождат  на жени, които  смятат всички от т. нар. силен пол за слаби и не могат  да им се доверяват. След като такава жена се е превърнала  в защитница , тя не трябва да очаква помощ отникъде.

Какво може да се направи? Жената трябва да се довери на човека до себе си и  да се отпусне. Тя трябва да се откаже от редица отговорности и да ги прехвърли върху половинката си. Дамата трябва да търси по-често помощ от него и да го поощрява, тогава той ще престане да се прави на слаб.

Емоционалните мъже най-често имат творческа професия, но обстоятелствата не  са им позволили да се изявят.  Те реагират емоционално  на всички събития и се показват като абсолютно крехки  хора.

Такъв човек обаче, може да притежава  вътрешна сила и  енергия.  Хората го приемат за слаб, защото той живее в сферата на чувствата и емоциите, а борбата с материалното не го интересува.  В двойката  мъжът харесва  решителността, властността и  целеустремеността на жената до себе си.

Какво да се прави?  Този мъж е обаятелен, весел и емоционален.  Кариерата му е просто хоби. Двойката би могла да бъде щастлива, но само в случай, че никой не се стреми да променя другия.

Маминото синче -  Това е мъж, който  е свикнал  още от дете с грижите на майка си.  Нещо повече - той е истинска жертва на родителската любов.  Възпитан по този начин, той очаква същото и от партньорката  си. Приемливото за него поведение в двойката е той да е в ролята на детето, а съпругата му  - на майката.  Такива отношения може би са приемливи за жена, която е свикнала да    ръководи и командва.  А проявата на самостоятелност от страна на партньора й само я изнервя.  Тези жени не  очакват  мъжете им да бъдат силни.  Маминото синче се управлява лесно.

Какво да се прави? Този мъж лесно се поддава на влияние,  затова с времето той може да бъде научен да бъде самостоятелен.  Съюзът в двойката ще бъде щастлив, ако жената признае стремежа си към лидерство и се концентрира върху достойнствата на своята половинка, без да очаква неща,  на които той не е способен.  

Нерешителният мъж може да заработва купища пари, да бъде мил, но никога не е в състояние да вземе сам решение в личния си живот, който е хаотичен,  безрадостен и депресивен.  Този мъж  живее години наред с жена, която не обича, защото   не смее да предприеме решителни крачки.  Той се примирява с половинката си, а любовниците сменя непрекъснато.  И едновременно с това,  не може да вземе генерално решение.  Животът на такива мъже е пълен с тайни, тревоги и съмнения. А всичко това се отразява неблагоприятно на здравето им.

Какво да се прави? Този тип мъже, според специалистите, е най-опасният сред типа ‘слаб мъж’.  Защото той не само разсипва своя живот, но и живота на жената до себе си, която непрекъснато държи в напрежение.    

Специалистите препоръчват да се избягват контактите и  връзките с такива мъже. Щастлива с такъв мъж може да бъде само жена, която е склонна към екстремни ситуации, на която се харесва да бъде непрекъснато  в състояние на неизвестност или получава удоволствие от различни интриги и психологични манипулации.                           
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия