Самоубийствата при младите се увеличава

Статиските по света показват, че смъртните случаи в резултат от самоубийство при младежите са се увеличили с много голям процент. При деца от 1-9 години  смъртните случаи са намалели с 90%, но тези при младежите между 12 и 20 нещата са страшн

2011-03-29 19:31:21
Самоубийствата при младите се увеличава
Статиските по света показват, че смъртните случаи в резултат от самоубийство при младежите са се увеличили с много голям процент.

При деца от 1-9 години  смъртните случаи са намалели с 90%, но тези при младежите между 12 и 20 нещата са страшни.

В момента показателите показват, че при тинейджърите се наблюдава над 7 пъти по-голяма процентност на самоубийствата, отколкото преди 50 години и 3 пъти повече сравнено с данни от преди 10 години.

Това е много тревожно за психолозите и разбира се всеки родител. В повечето случаи самоубийствата са в резултат на дискриминация на тема вид или сексуална ориентация. Други проблемни фактори са стрес и депресия по различни причини като повечето са психически натоварвания от училище и родители. Третата причина е "разбито" сърце или просто казано разочарование от близък било то приятел или гадже.

Психолози ще започнат дейност в училищата в Европа с цел да помогнат на младите да се справят с такива проблеми. Според специалистите, ако младежите знаят, че могат да споделят нещо, което ги тревожи и то на човек, който не би предал доверието им, нещата ще са различни. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия