Светльо от 'Хиподил' съветва бойните изкуства да влязат в училище

Тийнейджър разби главата на  свой съученик, момичета се биха  в масово меле … Постоянно това четем по вестниците и слушаме по телевизията. Агресията в училище вече е ежедневие, младежите дори договарят боевете в социалните мрежи,

2011-03-29 13:51:13
Светльо от 'Хиподил' съветва бойните изкуства да влязат в училище
Тийнейджър разби главата на  свой съученик, момичета се биха  в масово меле … Постоянно това четем по вестниците и слушаме по телевизията. Агресията в училище вече е ежедневие, младежите дори договарят боевете в социалните мрежи, а след това качват  клипчета в интертнет с ‘най-интересните’ моменти от боя. Как да се  справим с тази агресия на учениците, можем ли  да й противостоим?

Кампанията, за която много сме писали - ‘Милост за децата’ , продължава.  А един от първите, който е готов със своя идея за предотвратяване на ученическата агресия е Светльо Витков, познат като Светльо от ‘Хиподил’  и от компанията The Legends.  Освен това, Светльо е и инструктор по карате.

Неговата идея е  треньорите по бойни изкуства да се обърнат към директорите на училищата, за да им бъде дадена възможност да тренират децата в училище.

Светльо Витков е категоричен, че днес децата  на България нямат време за спорт и те непрестанно са или пред екрана на компютъра, или пред телевизора.  Часовете, които едно дете прекарва пред компютъра са много повече  от тези, които прекарва на чист въздух или на спортната площадка.  Според Светльо, екранът наистина може да ни даде много знания, но ако нямаме здраво тяло, няма да можем да ги прилагаме кой знае колко.  Ето защо,  той предлага,  треньорите  да влязат в  училищата с това, което са научили и с дисциплината, която са изградили.  Според него, бойните изкуства възпитават самодисциплина, бърза мисъл и увереност за справяне със ситуациите.  Те не са само спорт, те дават много повече неща.

В днешно време на учениците им е непознато удоволствието, което дава спортът. Децата пропускат и възможността да се научат на дисциплина от спорта.

Учениците стоят в училище 7-8 часа, после вкъщи се залепват за компютъра да играят игри или да чатят, а часовете прекарани  в седнало положение става поне 12.  А като стои на едно място дълго време,  у човек започва да се трупа енергия. Ако не се изхвърли, тя ескалира в агресия. Според Светльо, на агресията не бива да се прощава. Тя трябва да се наказва.

Според ексцентричния певец, когато се натовари тялото, то след това изпраща благодарствени сигнали до мозъка и отрицателната енергия изведнъж изчезва.  Човек започва да мисли по различен начин и, когато погледне  проблема, който го е тормозил преди тренировката, след това  той вече не изглежда толкова голям... Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия