Имало е извънземни, но са изчезнали в черни дупки

Дали съществуват извънземни или не е въпрос, който се коментира отдавна и вълнува всички хора. Въпреки че вероятно има и друг живот в Космоса, досега човечеството не се е сблъсквало с него и няма доказателства (макар да има доста снимки и истории, ра

2011-03-25 01:35:36
Имало е извънземни, но са изчезнали в черни дупки
Дали съществуват извънземни или не е въпрос, който се коментира отдавна и вълнува всички хора. Въпреки че вероятно има и друг живот в Космоса, досега човечеството не се е сблъсквало с него и няма доказателства (макар да има доста снимки и истории, разказани от хората). Съвременните астрономи са на мнение, че извънземните и техните следи да погълнати от черни дупки, а това може след години да се случи и на човечеството.

Учени от американския университет "Виланова" споделят, че такова унищожаване на извънземни може да се случи след избухване на бяло джудже. Това е ядро, което е останало от обикновената звезда в последния стадий на нейната еволюция. Такъв колапс предизвиква раждане на свръхнова, а нейното ядро при определени фактори става черна дупка - това е пространствено-времева област, която има голямо гравитационно привличане, което може да погълне всички близки обекти. Рядко има експлозия на свръхнова, това става за милиарди години няколко пъти, като всеки път унищожават извънземен живот.

Земята няма как да бъде погълната от такава дупка, защото няма звезда, която да стане супернова.

И все пак има опасност за жителите на планетата ни. Радиоактивните изригвания на гама лъчи, които се получават при образуването на свръхнова може да разрушат озоновия слой, но това няма да се случи в следващите няколкостотин години.

Преди 440 милиона година е имало експлозия на свръхнова близо до Земята и тогава на планетата ни е попаднал изотоп на никела с кратък живот - никел-78 - който не се среща в природата и живее не повече от 110 милисекунди.

Една от теориите за появата на живот на Земята е, че ние сме потомци на извънземните и частици живот са се населили на планетата чрез метеорити. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия