В колко часа най-често хората провалят диетата си?

Хората, които редовно се подлагат на диети, трябва да внимават около часа на изкушението, който е 15.23 часа. Тогава е голяма вероятността човек да се отдаде на изкушението и да наруши своя хранителен режим. Досега се говореше, че нощното хапване и л

2011-03-24 01:00:45
В колко часа най-често хората провалят диетата си?
Хората, които редовно се подлагат на диети, трябва да внимават около часа на изкушението, който е 15.23 часа. Тогава е голяма вероятността човек да се отдаде на изкушението и да наруши своя хранителен режим. Досега се говореше, че нощното хапване и леките закуски са потенциална опасност за отслабващия човек, но ето че и часовникът е фактор.

Направено е изследване, в което взели участие над 1250 души, които спазвали диета. Специалистите са разбрали, че скуката и стресът карат хората да ядат калорични изкушения. Липсата на енергия също подтиква отслабващия човек да хапне нещо, което е извън диетата.

56% от участниците в анкетата са споделили, че най-често се провалят по време на диета заради стреса, който ги съпровожда постоянно. 26% от тях пък посягат към забранените храни от скука. 8% се отказват от започнатата диета заради изкушения, които са донесени от техни колеги в офиса.

Изследователите установили, че най-често хората се провалят между 15 и 15.30 часа, като най-точното време е 15.23 часа. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия